WAT IS ALL ON 4?All on 4

All on 4 is een vaste gebitsprothese voor de onder- of bovenkaak, die rust op 4 (soms 6) implantaten. Een All on 4 bestaat uit een brug met kronen van porselein en zit vast in de kaak. Met deze constructie herstelt u de functie van uw gebit als waren het uw eigen tanden. Een All on 4-prothese is géén klikgebit of kunstgebit. Een klikgebit wordt wel bevestigd op implantaten, maar is uitneembaar.

WANNEER is ALL ON 4 EEN GOEDE OPLOSSING VOOR U?

Een All on 4 prothese kan een goede oplossing zijn wanneer u ontevreden bent over uw kunstgebit of klikgebit. Maar ook wanneer uw gebit is aangetast en een gewone brug of enkele implantaten niet mogelijk zijn. All on 4 is een vast en permanente alternatief voor mensen die geen of weinig gezonde tanden en/of kiezen meer hebben.

HOE WORDT EEN ALL ON 4 PROTHESE GEPLAATST?

Voordat een All on 4-prothese wordt geplaatst, verricht de tandarts een tandheelkundig onderzoek in de mondholte. Daarbij wordt ook gekeken naar uw algehele conditie. De nauwkeurige diagnose wordt gesteld op basis van een panoramische röntgenfoto of een 3D-scan. De implantoloog stelt vast of uw tandheelkundige probleem is op te lossen met het plaatsen van een All on 4-prothese.

De gehele procedure voor het plaatsen van All on 4 is te beschrijven in vijf eenvoudige stappen:

1) HET MAKEN VAN EEN BEHANDELPLAN EN OFFERTE.

Op basis van de gestelde diagnose maakt de tandarts voor u een behandelplan op maat. Tevens ontvangt u een schriftelijke offerte waarin heel duidelijk de kosten van de behandeling zijn vermeld. Hierdoor komt u niet voor verassingen te staan.

2) DE PRE- OPERATIEVE VOORBEREIDING

De tandarts maakt de mondholte schoon en vrij van bacteriën. Een hygiënische omgeving is essentieel voor een succesvolle ingreep.

3) DE OPERATIE

De operatie geschiedt onder plaatselijke verdoving en is volledig pijnloos. Wanneer uw kaak niet tandeloos is, zal de tandarts eerst de tanden en kiezen verwijderen. Vervolgens plaatst de implantoloog met behulp van een speciaal chirurgisch instrument de implantaten in het kaakbot. De grootte en locatie van de implantaten wordt bepaald vóór de operatie. Na plaatsing wordt op de implantaten een tijdelijke prothese geplaatst. Hierdoor verlaat u de kliniek al direct met een mooi gebit en kunt u tijdens de genezingsperiode eten en voluit lachen.

4) DE GENEZINGSPERIODE

Na de operatie volgt een periode van 3 tot 6 maanden waarin uw kaak moet genezen en de implantaten vastgroeien. Hoe lang deze periode zal zijn, is mede afhankelijk van uw gezondheidstoestand en de kwaliteit van het bot.

5) HET PLAATSEN VAN DE DEFINITIEVE PROTHESE

Na de genezingsperiode wordt de definitieve prothese geplaatst op de implantaten. De implantoloog controleert of de prothese voldoet aan al uw wensen (comfort, functionaliteit, kleur en vorm). Als de prothese goed past, wordt deze vastgezet.

Klik hier voor de prijzen

DE VOORDELEN VAN EEN ALL ON 4-PROTHESE OP EEN RIJTJE

Een All on 4-prothese zit vast. U kunt alles weer eten en u kunt voluit lachen zonder bang te zijn dat de prothese los raakt.  Een All on 4-prothese heeft geen gehemelteplaat. Hierdoor is het dragen erg comfortabel en behoudt u uw smaak.  Een All on 4-prothese zit vast op 4 of 6 implantaten. Door de implantaten zal u kaakbot niet – of slechts minimaal – slinken.  Uw aangezicht blijft hetzelfde en u krijgt geen ingevallen wangen.  Een All on 4-prothese is een vaste-, lange termijnoplossing.  Een All on 4-prothese geeft u het gevoel van eigen tanden.

All on 4, Alpha Bio (4 implantaten, abutments, 12 kronen)
50% korting op reis- en verblijfskosten bij behandeling aan 1 kaak (maximaal € 375,-)
Gratis reis en verblijf bij behandeling aan 2 kaken (maximaal € 750,-)
€ 7250,-

All on 4, Nobel Biocare (4 implantaten, abutments, 12 kronen)
50% korting op reis- en verblijfskosten bij behandeling aan 1 kaak (maximaal € 375,-)
Gratis reis- en verblijfskosten bij behandeling aan 2 kaken (maximaal € 750,-)
€ 8500,-