Sinuslift-Botopbouw

Botopbouw

Wanneer (een gedeelte van) de mond langere tijd tandeloos is geweest, slinkt het bot. Voor het plaatsen van een implantaat op die plek is dan onvoldoende bot aanwezig. Botopbouw is dan noodzakelijk. Bij het eerste bezoek aan de kliniek wordt een kaakoverzichtsfoto (OPG) of een 3D-scan van de kaak gemaakt. De tandarts kan daarmee de botmassa in kaart brengen en zo beslissen of botopbouw voor u noodzakelijk is. Móricz Dental beschikt over een röntgenapparaat dat in zeer korte tijd (in slechts 5,9 seconden) beelden opneemt waardoor het menselijk lichaam minimaal wordt belast.

Botopbouw is een chirurgische interventie in de kaak, waarbij het bestaande bot wordt aangevuld met bot-vervangend materiaal. Waaruit dit bestaat, is afhankelijk van de omstandigheden. In de kaakchirurgie wordt gebruik gemaakt van synthetisch bot (ook wel kunstmatig bot genaamd), dierlijk bot of lichaamseigen bot.

Wanneer lichaamseigen bot wordt gebruikt, haalt men dit uit het dikkere gedeelte van de kaak of uit het heupbeen. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid bot die noodzakelijk is voor de opbouw. Deze kaakchirurgische behandelingen zijn gecompliceerd omdat het niet altijd mogelijk is om voldoende bot te vergaren voor het plaatsen van implantaten. Indien heupbot nodig is, dan wordt deze ingreep door een specialist uitgevoerd in het ziekenhuis. In dat geval wordt dit traject persoonlijk met u overlegd door de desbetreffende specialisten.

Sinuslift vanaf €349,-

Wanneer u natuurlijke kiezen mist in de achterste bovenkaak kan dit tot gevolg hebben dat het bot van de neusbijholte onvoldoende dik is. In dat geval moet de bodem van de neusbijholte in de bovenkaak worden opgevuld met bot. Dit wordt ook wel sinuslift genoemd. Op deze manier wordt een solide basis gevormd om een implantaat te kunnen plaatsen.

Wanneer slechts een kleine botopbouw noodzakelijk is – een mini sinuslift – dan kan tijdens deze ingreep direct het implantaat geplaatst worden. Bij een grote sinuslift daarentegen is een genezingsperiode van een half jaar noodzakelijk. Na de herstelperiode kan worden overgegaan tot het plaatsen van het implantaat.