Mondzorg Hongarije en Móricz Dental: niets dan lof voor deze organisaties.

De begeleiding vanuit Nederland door Jan Willem van der Zouw van Mondzorg Hongarije is professioneel, betrokken, efficiënt en uiterst klantvriendelijk. Alle afspraken en toezeggingen zijn netjes en op tijd nagekomen. Zijn aandeel in dit hele proces maakte dat ik me geen moment hoefde te bekommeren om organisatorische zaken, wat wel heel erg relaxed was. 

De behandeling bij Móricz Dental: mijn tandarts was vriendelijk, sprak vloeiend duits en engels, nam de tijd en was de rust zelve. Natuurlijk, leuk is anders, maar gezien de omvang van mijn ‘renovatie’ (16 nieuwe kronen, 7 tanden trekken, één implantaat) is het allemaal erg goed verlopen. De nazorg was echt erg goed vanuit de tandarts kliniek, zowel tijdens mijn verblijf in Boedapest (geweldige stad!) als tijdens de tijd in Nederland. 

De praktijk is super geavanceerd en modern. Hun plan van aanpak was vele malen uitgebreider en beter dan de voorstellen die ik van twee andere Nederlandse tandartspraktijken had. Uiteindelijk zelfs meer dan de helft goedkoper ondanks hoogwaardigere kronen en een beter implantaat.

In totaal ben ik voor de behandeling 3 keer naar Boedapest gegaan. Los van de behandelingen hebben we daar heerlijk genoten van alles wat die stad te bieden heeft. Móricz heeft daartoe bijgedragen door alle behandelingen met de grootste zorg en aandacht uit te voeren, waardoor ik minimaal last heb gehad.

Wij waren telkens aangenaam verrast door de verregaande service. Ik heb begin dit jaar mijn ‘nieuwe’ tanden gekregen. Het esthetisch resultaat is perfect, beter dan ik had gehoopt. Maar ook het mondgevoel, het bijten en kauwen: prima.

Ik kan het van harte aanbevelen. Tandarts behandelingen zijn standaard niet ‘leuk’, maar bij Móricz maken ze het draaglijk en zo aangenaam mogelijk. En het resultaat mag er zijn!

Wendy Ebus

Mijn gebit aan de bovenkaak moest grondig gerenoveerd worden met kronen, vanwege slijtage aan de kiezen en een loszittende kroon. Ik liep al een tijd met problemen en de enige oplossing was om alles in een keer te doen, maar dat was echt onbetaalbaar in Nederland. Na gedegen onderzoek, heb ik gekozen voor Mondzorg Hongarije. Hier wordt topkwaliteit geleverd voor een lagere prijs, zodat je ook met een modaal inkomen je gebit kunt laten herstellen.

Ik besloot eerst een stedentrip naar Boedapest te maken, waarbij ik direct een intake bij Moricz Dental deed. Dit was een gratis consult waarbij ook een behandelplan werd opgesteld.

De ontvangst door het team was heel professioneel en de tandarts/kaakchirurg kwam heel vriendelijk en vakkundig over. Ook het behandelplan was heel duidelijk (in het Nederlands) gedegen en betaalbaar. Tot mijn grote vreugde had ik geen implantaat nodig zoals de tandarts in Nederland had voorgesteld. Eigenlijk maakte deze kliniek een veel betere indruk dan de gemiddelde tandarts in Nederland.

Voor de behandeling ben ik twee keer naar Boedapest gereisd. De heer Van der Zouw maakte het gemakkelijk door de vliegreis en het hotel te boeken. Ook verzekerde hij dat ik bij onvoorziene problemen ook in Nederland (Groningen) geholpen zou kunnen worden. Overigens was dat gelukkig niet nodig. Nu heb ik weer een stralend gebit dat ook heel natuurlijk oogt. De kronen zijn niet te onderscheiden van de rest van mijn tanden, omdat de vorm en de kleur goed gekozen zijn.

Deze kliniek kan ik echt aanraden!

Eveline uit Delft

In 2016 heb ik via Mondzorg Hongarije een afspraak gemaakt voor implantaten. Hierna werd voor mij een offerte gemaakt. Deze offerte incl. reizen en hotel was ongeveer de helft van wat ik hier in Nederland zou moeten betalen. Het type implantaten heb ik door mijn broer (tandtechnieker van beroep) laten controleren, dit merk was een van de beste zei hij. Ik ben in mijn eentje 3 dagen naar Boedapest gegaan met Wizzair vanuit Eindhoven. De kliniek was heel professioneel met hele aardige mensen. Ik werd er prima geholpen en kreeg pijnstillers mee en instructies. Alles verliep prima en heb geen klachten of ontstekingen gehad nadien.

Door omstandigheden heb ik pas een jaar later de kronen erop laten zetten in de kliniek. Hiervoor moest ik een week naar Boedapest. Ik heb mijn vrouw meegenomen. Boedapest is een heerlijke stad met vriendelijke mensen en erg goedkoop. Echt een aanrader om eens naar toe te gaan. Net voordat we vertrokken was me stuk van een tand afgebroken. Dit was geen probleem in de kliniek en er is, uiteraard tegen extra betaling, een kroon op geplaatst. Al met al een aanrader!

Hr. Engels uit Venlo

Na eerst wat terughoudend te zijn over behandeling in het buitenland toch de stap genomen om in Hongerije behandeld te willen worden. Ik had 4 implantaten nodig en dat was mogelijk voor een zeer gunstig tarief t.o.v. Nederland.

Eenmaal in de kliniek viel mij op dat het er allemaal erg chique en professioneel uitzag.

Ik heb de behandeling ondergaan en het is mij top bevallen! Ondanks de heftige ingreep heb ik de pijn goed kunnen verdragen. Ook word je goed in het Engels begeleid en word je duidelijk gemaakt wat er staat te gebeuren.

Mocht het in de toekomst weer nodig zijn ga ik hier zeker weer heen.

Ondanks dat ik alleen ben afgereisd heb ik de tijd daar ervaren als een mini vakantie. Budapest is een schitterende stad.

Hr. van der Does

Ik zelf ben nu inmiddels ex patiënt van Mondzorg Hongarije, en zou graag mijn ervaring willen delen van mensen die deze stap nog moeten nemen.

Ik zelf heb een hele metamorfose moeten ondergaan, 12 implantaten 24 kronen en een sinuslift. Een hele mond vol. Ik kom zelf uit Bonaire dus een hele stap en geregel. Mondzorg Hongarije heeft alles tot in de puntjes verzorgt vliegreis, hotels, afspraken, goeie begeleiding en de nazorg. Ik zelf heb geen moment getwijfeld en ben ervoor gegaan.

Voor mij is er een nieuwe wereld open gegaan gewoon alles weer kunnen eten mijn smaak is terug. En ik heb de mooiste glimlach.

Mw. Crama uit Bonaire

Vorig jaar heb ik in Groningen een intake gesprek gehad met o.a. Gabrielle en Jan Willem, omdat ik niet tevreden was met mijn ondergebit. Ik kauwde de laatste jaren maar aan 1 kant. Daardoor sleet mijn boven kunstgebit ook aan die ene kant. Uiteindelijk besloten om de hele onderkant te vervangen d.m.v. kronen. In februari ben ik afgereisd (samen met mijn zusje, die het wel leuk vond om mee te gaan) naar Boedapest.

Daar hebben wij 12 dagen gelogeerd in Corvin Center Plaza, wat uitstekend beviel. Jan Willem had onze tickets en verblijf keurig geregeld, met de daaraan gekoppelde informatie.

In de kliniek werd ik netjes opgewacht door gastvrouw Esther. Het geheel werd in 5 etappes gedaan, grotendeels door Gabrielle. Meteen de eerste behandeling maar besloten om ook mijn boven kunstgebit te vernieuwen. Wel meer kosten, maar dan is ook alles in 1 keer goed. Een paar dagen met een mummelmondje gelopen, maar ze kenden mij daar toch niet, ha.

Al met al is het geheel keurig en verzorgd gegaan. Ik moet nog wel wennen, nog steeds, zeker aan de kronen / ondergebit. Thuis heb ik een monddouche gekocht, want schoonhouden is belangrijk en op zich ook weer een aparte bezigheid.

Ik ben heel blij dat ik deze stap heb genomen en dankbaar voor alle service.

Boedapest is een prachtige stad en ik zal er zeker, ook voor controle, nog wel eens komen. Het openbaar vervoer is geweldig en nu ik 65 jaar ben geweest, is het ook gratis!

Marianne uit Friesland - 65 jaar

De begeleiding en de behandeling van mijn gebroken tand was uitstekend.

De reis was goed te doen en door de locatie van de praktijk en het hotel in het centrum kon ik nog maximaal van Boedapest genieten ook.

Ik raad het zeker anderen aan.

Hr. Kwakernaak

Recentelijk teruggekeerd uit Boedapest alwaar ik naar volle tevredenheid mijn gebit heb laten renoveren. Uiteraard aarzel je om uit het comfortabele Nederland waarin de mondzorg goed maar ook nogal prijzig is geregeld, zo’n stap te zetten. Ik kan het echter iedereen aanraden. Ik had mij in eerste instantie bij een andere kliniek aangemeld maar deze waren mij te snel en te commercieel. Toen contact gezocht met mondzorg Hongarije. Deze verzorgde direct een afspraak waarin tijdens het bezoek een plan werd opgemaakt en dit 2 maanden later zeer professioneel  in 9 werkdagen werd uitgevoerd.  Het resultaat vind ik verbluffend goed.

De behandeling op zich werd rustig en vriendelijk uitgevoerd. Tijdens mijn 11 daags verblijf in het door Mondzorg Hongarije geadviseerde appartementen hotel, een goede tijd gehad. Boedapest tussen de behandelingen door, uitvoerig kunnen bekijken. Alles prima verlopen dus waarbij de rol van Dhr. van der Zouw ook een belangrijke was.

Hr. J. Andriessen uit Den Haag

27 elementen.

Heeft u wel eens gevraagd: ‘Meneer, mevrouw kunt u ook zeggen waarom ik dit – een willekeurige overeenkomst – niet moet doen?’ Er ontstaat verwarring en u hoort veel ontwijkende antwoorden.

Mijn gebit was zo zwak dat het volgens mijn tandarts niet was te renoveren. Een second opinion bevestigde dit standpunt.

Maar in 2016 heb ik via Mondzorg Hongarije in drie sessie 27 elementen kunnen laten plaatsen. Een aantal op nog levende wortels, een aantal op behandelde wortels en voorts twee bruggen en drie elementen op vijf implantaten. De kosten bedroegen ca. 14.000 Euro, verblijf en reizen inbegrepen.(In Nederland was ik ca 35.000 Euro kwijt geweest.)

Ik heb via Mondzorg Hongarije meer gekregen dan ik verwachtte. De meest opvallende ervaring was de kwaliteit van de mondzorg in de Hongaarse kliniek. Kaakchirurgie, Röntgen, tandheelkunde, implantaten, het is allemaal onder één dak aanwezig. Mijn behandelaar was kaakchirurg én tandarts en – ongekend – elke assistente was ook tandarts. Ze boden me doelgericht, vriendelijk en uitermate vakkundig de beste zorg.

En de begeleiding van uit IJsselstein? Ik kan er alleen maar positief over zijn. Goed georganiseerd, geen poespas, correct, vakkundig, vriendelijk en elke reis weer aan alles gedacht.

Zou u mij vragen waarom u niet met Mondzorg Hongarije in zee moet gaan, dan hoort u van mij geen verwarring of ontwijkende antwoorden. U moet gewoon gaan. U krijgt de beste tandheelkundige zorg tegen minder dan de helft van de prijs en u wordt van uit Nederland met professionele ondersteuning begeleid. Dat Nederland in de zorg vooroploopt is wat tandheelkunde betreft een misvatting.

Antoon de Boer, Arnhem, 65 jaar, een zeer tevreden klant

Hr. de Boer uit Arnhem

Nadat ik bij mijn tandarts de offerte ontving voor een brug van mijn zes boven voortanden ben ik terecht gekomen bij Mondzorg Hongarije (Móricz Dental). Ik heb hier een offerte opgevraagd en deze was heel veel meer aantrekkelijker dan degene die ik had ontvangen. Omdat het toch een stap is en ik het best eng vond ben ik Marleen gaan bestoken met vragen. Ze heeft ze allemaal geduldig en sommige in overleg met Móricz Dental beantwoord.
Ik heb er voor gekozen om twee keer een nacht in Boedapest door te brengen. Ik vloog op maandagochtend vroeg heen en op dinsdagavond terug. Móricz Dental heeft al mijn afspraken in de twee dagen gepland en dan ook nog eens zo dat het aan het begin of einde van de dag was zodat ik ook nog van Boedapest zelf kon genieten. Niets was teveel en ik ontving zelfs een sms met de vraag of alles goed ging na de eerste behandeldag.

Ik ben behandeld door tandarts Janos Grosz. Alhoewel ik uren in die stoel heb doorgebracht de eerste twee dagen, heb ik wel een vakantietrip idee aan deze ervaring overgehouden. Janos vroeg geregeld hoe het ging, ik was goed verdoofd en alles werd uitgelegd. Zelfs voor een angsthaas zoals ik was dit erg prettig. Ik voelde mezelf zelfs ontspannen! De praktijk is hypermodern en alle medewerkers zeer vriendelijk. In overleg en nadat er een overzichtsfoto was gemaakt hebben we gekozen welke constructie de tandarts zal gaan maken. Deze kwam overeen met wat mijn tandarts ook had voorgesteld.

Het hotel dat Mondzorg Hongarije aanbood was een fijn hotel. Goede kamers, prima ontbijt en de mogelijkheid om de hele dag koffie of thee te nuttigen op de eerste etage. Op loopafstand van de tandarts, maar ook van een van de oudste badhuizen, de foodhall, het centrum en een zeer geliefde pub. De metro hebben wij niet gebruikt.

Wij zijn opgehaald en weggebracht van en naar het vliegveld. Wederom perfect geregeld!

Het belangrijkste is dat ik heel erg blij ben over het resultaat. Ook mijn tandarts is tevreden.

Ik heb twee keer een mini citytrip gehad en ook nog een mooi gebit terug gekregen. Voor elke grote behandeling ga ik zeker terug naar Móricz Dental en ik raad het iedereen aan!

Louise

Ervaring van de heer Schampaert uit België

Ervaring van de heer Strijkers uit Sittard