juli 23, 2018 in Nieuws

Boedapest highlights

Boedapest highlights
Boedapest highlights

Boedapest highlights

Highlights Budapest

Heeft u een gebitsrenovatie of implantaten nodig? Bij een behandeling in Nederland betaalt u hoge prijzen en belandt u wellicht op een wachtlijst. En dat terwijl ook de kwaliteit van de operatie in sommige gevallen te wensen overlaat.

Een beter alternatief is daarom een behandeling in Hongarije, waarmee u veel kosten bespaart en vaak razendsnel aan de beurt bent. Bijkomend voordeel: tijdens uw verblijf kunt u genieten van de grote schoonheid van dit mooie land.

Combineer gebitsbehandeling met toeristisch bezoek

Mondzorg Hongarije werkt samen met Moricz Dental in Boedapest, een internationaal vermaarde kliniek die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste tandheelkundige kliniek van Hongarije. Hierdoor bent u niet alleen verzekerd van een behandeling van de hoogst mogelijke kwaliteit, maar verblijft u ook nog eens in de mooiste stad van het land.

Overweegt u binnenkort een behandeling aan te vragen bij Mondzorg Hongarije? Dan zetten we alvast enkele highlights van Boedapest op een rijtje die u écht gezien moet hebben:

De Burchtheuvel

Boedapest bestaat van oudsher uit twee delen: het gedeelte boven de rivier de Donau (Boeda) en het gedeelte daaronder (Pest). De Burchtheuvel ligt in het heuvelachtige Boeda en behoort tot de meest spectaculaire highlights van de stad. Het op de heuvel gelegen Koninklijk Paleis is een imposant complex en vormt al jaren een ware toeristische trekpleister.

De Kettingbrug

De Kettingbrug is in 1848 gebouwd om de twee eerder genoemde stadsdelen Boeda en Pest permanent met elkaar te verbinden. De brug is maar liefst 330 meter lang en steunt op twee pijlers die zijn geïnspireerd op antieke triomfbogen. De Kettingbrug wordt bewaakt door twee stenen leeuwen en biedt met name ’s avonds bij verlichting een sprookjesachtige aanblik.

Het Parlement

In de Pest-zijde van de stad bevindt zich het op één na grootste parlementsgebouw ter wereld. Dit indrukwekkende bouwwerk kenmerkt zich door een gotische bouwstijl en is ook van binnen een aaneenschakeling van pracht en praal. Het complex wordt streng bewaakt, maar is toegankelijk via georganiseerde rondleidingen of sightseeing tours.

Sint-Stefanusbasiliek

De Sint-Stefanusbasiliek is de grootste kerk van de stad en staat ook wel bekend als de Szt. Istvan Basiliek. Het bouwwerk ontleent zijn naam aan Szent István (St Stephen), die in het jaar 1000 de eerste christelijke koning van Hongarije werd. De koepel is net als Het Parlement maar liefst 315 meter hoog en aan de binnenkant van de basiliek zijn adembenemende mozaïeken te bewonderen.

Overige highlights van Boedapest

Naast de bovengenoemde klassieke highlights, valt er in Boedapest nog veel meer te zien en te beleven. Met meer dan 4 miljoen jaarlijkse bezoekers behoort de stad tot de grootste toeristische magneten van Europa. Met de imposante bouwwerken, het gezellige oude stadsdeel en de prachtige rivier is een bezoek aan deze metropool een onvergetelijke ervaring.×