september 25, 2018 in Nieuws

Gebitsrenovatie

Gebitsrenovatie

Gebitsrenovatie: brug of implantaat kiezen?

Ontbreken er één of meerdere tanden in uw gebit? Dan heeft u zonder twijfel belang bij een gebitsrenovatie. Deze kan op meerdere manieren worden uitgevoerd, waarbij een brug of implantaat de meest gekozen oplossingen zijn. In dit artikel belichten we de verschillen tussen bruggen en implantaten en vertellen we over de voordelen van een behandeling bij Mondzorg Hongarije.

Mondzorg Hongarije - Dental implantsMondzorg Hongarije - zirkonium brug

 

De voordelen van een implantaat

Wanneer u kiest voor een implantaat dan hoeven de naast gelegen tanden niet afgeslepen te worden om als pijler voor een drug te dienen.  Ook is deze oplossing vaak sterker dan een brug doordat de kroon volledig wordt ondersteund.

Een implantaat is een kunstmatige tandwortel van titanium, die de wortel van de ontbrekende kies of tand geheel vervangt. Het onderste deel, de schroef, wordt in het kaakbot bevestigd. Hier wordt het abutment, een soort opbouw, op vastgedraaid. De laatste stap is het bevestigen van de kroon, die de kies of tand vervangt en hiermee zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Het plaatsen van een implantaat is niet alleen om esthetische, maar ook om medische redenen sterk aan te bevelen. U voorkomt hiermee namelijk ongewenste zaken zoals terugtrekkend tandvlees, een slinkend kaakbot en wegzakkende kiezen en tanden. Een nadeel van implantaten is wel dat het maanden duurt voordat de schroef volledig in het kaakbot is vastgegroeid.

Een implantaat plaatsen gebeurt in 2 fases. Tijdens de eerste fase zal het implantaat geplaatst worden. Dit kan in een bezoek van 2 dagen. Hierna moet het kaakbot 3-6 maanden genezen zodat het implantaat volledig vast zit. Tijdens de 2defase zal het abutment (opbouw) en kroon geplaatst worden. Voor deze fase dient u voor 1-3 kronen 4 werkdagen in Hongarije te verblijven.

 

Mondzorg Hongarije - esthetische tandheelkunde

 

 

 

 

 

De korte behandeltijd van een tandheelkundige brug

Een brug wordt met name toegepast in situaties waar de naastgelegen tanden in goede conditie verkeren. De aan weerszijden van de ontbrekende tand gelegen tanden worden in een puntvorm geslepen, zodat ze in het vervolg dienen als zogenaamde pijlertanden.

Zoals de naam al verklapt, fungeren deze als pijler of steunnpunt voor de tandheelkundige brug. Deze bestaat uit twee kronen, met in het midden de kroon die de ontbrekende tand vervangt. Een brug is een ideale oplossing als u de conditie van uw gebit snel en effectief wilt verbeteren.

Het aanbrengen van een brug is echter een werk voor specialisten. Dat begint al met het maken van een röntgenfoto, vaak noodzakelijk om eventuele ontstekingen in kaart te brengen. Na het afslijpen van de pijlers, het maken van een afdruk van de mond en het fabriceren van de brug, volgt de definitieve plaatsing. Groot voordeel is de relatief korte behandelingstijd van circa 5 tot 7 dagen.

Mondzorg Hongarije - reis en verblijf Mondzorg Hongarije - reis en verblijf

Vrijblijvende intake inclusief reis en verblijf in Boedapest

De keuze tussen een tandheelkundige brug of implantaten is niet altijd gemakkelijk. Want daar waar het plaatsen van een brug vaak sneller is, blijven de omringende tanden bij een implantaat onaangetast. Om u te helpen bij het maken van deze lastige keuze, biedt Mondzorg Hongarije een intake inclusief reis en verblijf aan voor slechts €169.

Bij een uitgevoerd en betaald behandelplan van meer dan €2500 krijgt u deze kosten ook nog eens geheel terug. Lees hier meer over deze vrijblijvende intake of neem contact op via de website als u aanvullende vragen heeft.×