maart 18, 2022 in Nieuws

Een behandeling in Turkije of Hongarije? Hongarije, natuurlijk!

Een behandeling in Turkije of Hongarije? Hongarije, natuurlijk!

Steeds meer Nederlanders en Belgen kiezen voor medische hulp in het buitenland. Het wordt ook steeds makkelijker om prijzen te vergelijken dankzij het internet. De populairste bestemmingen voor tandtoerisme is Hongarije en Turkije. Hongarije heeft zoveel meer te bieden op vlak van tandheelkunde. Dat leg ik jullie hier uit!

Kapers op de kust

Eén van onze grootste concurrent op vlak van tandtoerisme is Turkije. In 2019 gingen er maar liefst 413.274 toeristen naar Turkije voor medische hulp! In de stad Antalya vind je overal tandartsen en zijn de prijzen ook goedkoper dan in Nederland en België. Maar, dat betekent niet dat Hongarije niet populair is! Het Hongaarse tandtoerisme is namelijk véél groter en populairder.

De voordelen van Hongarije

Hongarije is de tandwalhalla! De Hongaarse sector heeft namelijk 300 klinieken waarvan men jaarlijks 70.000 medische toeristen ontvangen. Daarbovenop kreeg Hongarije in 2019 namelijk 440 duizend toeristen. Door al deze toeristen kunnen de Hongaarse tandartsen betere apparatuur kopen! Bovendien zijn de tandartsopleidingen zeer hoog aangeschreven in Hongarije en gebruiken tandartsen de beste apparaten.

Nog een voordeel is de goedkopere prijzen. De prijzen liggen namelijk 50 – 70% lager dan in Nederland en België. Daarnaast kunnen Nederlanders ook de aftrekbare zorgkosten aftrekken bij hun belastingaangifte. Dit komt doordat Hongarije behoort tot de EU. Als je een behandeling in Turkije zou doen, dan zou dit niet gaan. Verder volgt Hongarije de Europese richtlijnen die ook gelden in Nederland of België. Voor Turkije gelden deze richtlijnen niet.

Bovendien heeft onze kliniek Móricz Dental geen wachttijden. De kliniek heeft een grote capaciteit en zijn er veel specialisten aanwezig. Zo kan er na jouw intake zo snel mogelijk ruimte vrijkomen voor jouw afspraak. Je kan op elk gewenst moment naar Boedapest afreizen voor jouw behandeling en genieten van een ontspannen citytrip in Boedapest.

Het laatste voordeel is de goedkopere vliegtickets en verblijf. Een retour ticket kosten tussen de € 40 en € 100. Daarnaast zijn de prijzen voor een hotelkamer zeer goedkoop. Kies je voor ons? Dan kunnen wij jouw reis boeken! Mondzorg Hongarije is namelijk een Wizz Air travel agent. Onze prijzen kunt u hier vinden.×