Esthetische Tandheelkunde

Voor wie is esthetische tandheelkunde bedoeld?

Esthetische tandheelkunde, ook wel cosmetische tandheelkunde genoemd, heeft als doel uw gebit mooier maken – met als resultaat: een stralende lach en meer zelfvertrouwen.

Esthetische tandheelkunde is er voor iedereen die iets zou willen veranderen aan het uiterlijk van zijn/haar gebit. Het kan zijn dat u niet content bent met de vorm, de kleur of de grootte van uw tanden, maar ook omdat u een onregelmatig gebit hebt. Wellicht wilt u uw oude amalgaam vullingen of prothese vervangen of oneffenheden laten wegwerken.

Design your smile

Mondzorg Hongarije biedt in samenwerking met Móricz Dental het programma ‘Design your smile’. Met dit computerprogramma ontwerpt uw tandarts – samen met u – in slechts 40 minuten uw nieuwe glimlach. Hierdoor loopt u geen enkel risico; voordat de behandeling start, weet u hoe uw tanden eruit zullen gaan zien. U kunt de foto’s van uw huidige gebit naast die van uw gewenste gebit leggen. U zult verrast zijn over de mogelijkheden. What you see, is what you get!

Enkele voorbeelden

Een mooi voorbeeld van esthetische tandheelkunde is de kroon. Bij het plaatsen van een kroon wordt uw bestaande tand afgeslepen en daarop wordt een nieuwe tand geplaatst. Er zijn veel verschillende soorten kronen. Op de pagina kronen kunt u alles lezen over de verschillende eigenschappen en toepassingen.

Bent u niet tevreden met de vorm, grootte en/of kleur van uw tanden? Dan zijn facings een goede oplossing voor u. Bij facings worden uw eigen tanden behouden. Er wordt dan een ‘schildje' op uw eigen tanden geplaatst in de gewenste vorm en kleur. Een groot voordeel van facings is dat het hele proces slechts vijf dagen duurt. In die periode maakt de tandtechnicus uw facings. Op de pagina facings vindt u meer informatie.

Wanneer u niet tevreden bent over de kleur van uw tanden denkt u dan eens aan whitening. Daarmee kunt u in korte tijd een verbluffend resultaat behalen. Uw tanden kunnen 8 tot 10 keer witter worden. Hierdoor heeft u in een mum van tijd weer een stralende glimlach.