Veel mensen zijn bang voor de tandarts. Vrijwel iedereen voelt iets van spanning bij het betreden van de tandartsstoel. Er zijn echter ook mensen die extreme angst voor de tandarts ervaren. Zij vermijden controle en gaan jaren niet naar de tandarts. Uiteindelijk worden pijn en ongemak zo groot dat het zo niet langer verder kan. Voor deze mensen kan behandeling onder narcose een uitkomst zijn.

Volledige narcose of sedatie

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een behandeling onder narcose. U kunt kiezen voor een volledige narcose waarbij u in een kunstmatige slaap gebracht wordt. U bent dan niet bij bewustzijn en merkt niets van de behandeling. Een tweede mogelijkheid is sedatie of een “roesje”. Dit is een lichte vorm van narcose waarbij u wel bij bewustzijn blijft. Uw zintuigen worden een tandje lager gezet zodat u niets voelt, en er niet helemaal bij bent. Het belangrijkste is dat het gevoel van angst helemaal verdwijnt. Voordat u het weet is de behandeling uitgevoerd en ben u weer volledig bij bewustzijn.

       

Veiligheid

Narcose of sedatie is veilig maar hier dient wel zorgvuldig mee omgegaan te worden. Uit die zorgvuldigheid zijn er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

  1. Er ook altijd een anesthesist aanwezig zijn bij behandeling onder narcose. Deze controleert of het goed met u gaat wanneer u onder narcose bent maar ook of u weer voldoende bij bewustzijn bent om de kliniek te verlaten.
  2. De intake dient in Boedapest plaats te vinden. De anesthesist wil vooraf een aantal controles uitvoeren om vast te stellen of u in goede conditie bent.
  3. Na de behandeling verblijft u nog 1- 2 uur in de kliniek, in een zogenaamde uitslaapkamer, zodat u goed wakker bent wanneer u de kliniek verlaat.
  4. Tijdens behandelingen onder narcose dient u begeleid te worden door iemand zodat u niet alleen door de stad reist of in uw hotel verblijft.

Kosten

De narcose wordt toegediend door een anesthesist. Deze zal ook tijdens de behandeling aanwezig zijn om uw gezondheid te monitoren. De aanwezigheid van een tweede specialist brengt kosten met zich mee. De kosten voor een volledige narcose zijn € 690,- en de kosten voor een sedatie zijn € 435,-.