Implantaten

Wat is een implantaat?

Een tandheelkundig implantaat is een kunstmatige tandwortel van titanium. Deze dient als vervanging van de eigen wortel van een (ontbrekende) tand of kies. Een implantaat bestaat uit drie onderdelen. 1. Het implantaat, oftewel de kunstmatige wortel, is een schroef die in het kaakbot wordt bevestigd. 2. Het abutment, de opbouw die op het implantaat wordt vastgedraaid. 3. De kroon, het zichtbare gedeelte dat op het abutment komt. Door de kroon ziet de tand of kies er weer natuurlijk uit.

Een implantaat is een duurzame, mooie vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen. In principe kan een implantaat iedere tand of kies vervangen. Ook kan een brug worden geplaatst op implantaten.

Wanneer is een implantaat een goede oplossing voor u?

Een tandheelkundig implantaat is een goede oplossing wanneer u één of meerdere tandwortels mist. Een implantaat biedt u een permanente, comfortabele en esthetische oplossing. Echter, esthetiek is echter nooit de belangrijkste reden voor het plaatsen van een implantaat. Het ontbreken van een tand of kies kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben voor uw gezondheid.

Wanneer u een tand of kies mist, ontstaat er ruimte in de kaak. Daardoor raken andere tanden en/of kiezen hun houvast kwijt. Ze kunnen als het ware wegzakken. Bovendien trekt het tandvlees zich terug en slinkt het kaakbot. Met als gevolg ingevallen wangen die uw aangezicht veranderen. Ook kunt u problemen krijgen met kauwen en pijnklachten aan uw kaakgewricht. Hierdoor kunt u zelfs hoofdpijn of migraine ontwikkelen.

Nieuwe en innovatieve implantatiemethoden

In de afgelopen jaren hebben implantologie en tandheelkundige technologie een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Door de invoering van nieuwe en innovatieve implantatiemethoden zijn de kosten afgenomen en is de kwaliteit enorm toegenomen. Het plaatsen van een implantaat is een ingreep zonder noemenswaardige risico’s, mits uitgevoerd in een daartoe gespecialiseerde kliniek.

Door het plaatsen van een implantaat verbetert u de kwaliteit van uw leven.

Een implantaat herstelt het kauwvermogen. Na het plaatsen van een tandheelkundig implantaat kunt u, zonder problemen, weer alles eten en drinken.Een implantaat voorkomt dat uw tanden wegzakken door een gebrek aan houvast.Een implantaat voorkomt dat uw kaak slinkt. Daardoor kunt u – indien nodig – ook in de toekomst nog implantaten laten plaatsen. Een implantaat herstelt uw gebit. Hierdoor kunt u weer voluit lachen zonder schroom.

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

1. Het maken van een behandelplan en offerte

Op basis van de gestelde diagnose maakt de tandarts voor u een behandelplan op maat. Tevens ontvangt u een schriftelijke offerte waarin heel duidelijk de kosten van de behandeling zijn vermeld. Hierdoor komt u niet voor verassingen te staan.

2. De pre- operatieve voorbereiding

De tandarts maakt de mondholte schoon en vrij van bacteriën. Een hygiënische omgeving is essentieel voor een succesvolle ingreep.

3. De operatie

De operatie geschiedt onder plaatselijke verdoving en is volledig pijnloos. Wanneer uw kaak niet tandeloos is, zal de tandarts eerst de tanden en kiezen verwijderen. Vervolgens plaatst de implantoloog met behulp van een speciaal chirurgisch instrument de implantaten in het kaakbot. De grootte en locatie van de implantaten wordt bepaald vóór de operatie. Na het plaatsen van het implantaat wordt een ‘healing cap’ op het implantaat geplaatst. Hierdoor blijft het implantaat tijdens de genezingsperiode vrij van bacteriën.

4. De genezingsperiode

Na de operatie volgt een periode van 3 tot 6 maanden waarin uw kaak moet genezen en de implantaten vastgroeien. Hoe lang deze periode zal zijn, is mede afhankelijk van uw gezondheidstoestand en de kwaliteit van het bot.

5. Het plaatsen van de definitieve kroon

Na de genezingsperiode worden de definitieve kronen geplaatst op de implantaten. De implantoloog controleert of de kroon voldoet aan al uw wensen (comfort, functionaliteit, kleur en vorm). Als de kroon goed past, is hiermee het proces voltooid.

Waarom Mondzorg Hongarije?

Mondzorg Hongarije heeft een partnership met Móricz Dental in Boedapest. Deze kliniek werkt met de meest geavanceerde apparatuur en techniek, met de beste materialen en merkimplantaten. Móricz Dental beschikt over een team met zeer ervaren implantologen. Niet voor niets realiseert de kliniek met het plaatsen van implantaten een slagingspercentage van 98,3% Op uw implantaten krijgt u 10 jaar garantie. Via Mondzorg Hongarije kiest u voor de hoogste kwaliteit tegen een zeer concurrerend behandeltarief.

Video uitleg implantaten

Voor- en na foto's behandeling implantaten