juni 5, 2024 in Behandelingen

Wat kosten implantaten?

Wat kosten implantaten? Vergoeding in 2024 uitgelegd voor tandimplantaten!

Implantaten zijn een populaire oplossing voor het vervangen van ontbrekende tanden of kiezen. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van een implantaat en hoe zit het met de vergoedingen in 2024? In dit artikel zullen we dieper ingaan op de financiële aspecten van tandimplantaten en de mogelijkheden tot vergoeding.

Dit artikel is geschreven door J.W. van der Zouw – expert op het gebied van gebitsrenovatie en oprichter van Mondzorg Hongarije. Al ruim 10 jaar dé toonaangevende kliniek in Nederland en Hongarije. In samenspraak en onderzoek is dit artikel gebaseerd op wetenschappelijke studies, openbare informatie en geverifieerd door Móricz Dental.

Wat zijn de kosten van een implantaat?

De kosten van een implantaat kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt de prijs bepaald door zaken als het type implantaat, het materiaal waarvan het implantaat is gemaakt, en of er nog aanvullende behandelingen zoals botopbouw nodig zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten of er vergoedingen voor implantaten vanuit de basisverzekering mogelijk zijn. In 2024 kunnen de tarieven voor een implantaatbehandeling verschillen, dus het is verstandig om dit goed na te gaan.

Wat houdt de vergoeding voor tandimplantaten in?

De vergoeding voor tandimplantaten kan verschillen per zorgverzekeraar en polis. Over het algemeen worden tandimplantaten niet volledig vergoed vanuit de basisverzekering, maar soms kan er een gedeeltelijke vergoeding worden gegeven vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Het is daarom belangrijk om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen of contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te achterhalen welke vergoeding er mogelijk is voor tandimplantaten.

Wat is de vergoeding vanuit de basisverzekering voor implantaten?

De vergoeding vanuit de basisverzekering voor implantaten wordt vastgesteld aan de hand van bepaalde criteria. Hierbij spelen onder andere de specifieke kosten voor tand of kies implantaat een rol. Zorgverzekeraars hebben ook een belangrijke rol bij de vergoeding van implantaten, dus het is verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijke vergoedingen.

Winnaar Tandarts kliniek van het jaar 2016 - Mondzorg Hongarije
Winnaar Tandarts kliniek van het jaar 2016 – Mondzorg Hongarije

Wat zijn de verschillende tarieven voor tandimplantaten?

De kosten voor tandimplantaten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal implantaten dat nodig is, de kwaliteit van het implantaat, het type tandheelkundige specialist dat de ingreep uitvoert en de locatie van de kliniek. Over het algemeen kunnen de tarieven voor tandimplantaten variëren van €1000 tot €3000 per implantaat.

Daarnaast kunnen er bijkomende kosten zijn voor zaken zoals botopbouw, kronen of bruggen die op het implantaat worden geplaatst, en eventuele chirurgische ingrepen die nodig zijn voor het plaatsen van het implantaat. Het is belangrijk om altijd een offerte te vragen bij de tandarts of kaakchirurg voordat u een beslissing neemt over het laten plaatsen van tandimplantaten. Klik hier voor alle tarieven van Mondzorg Hongarije welke tot wel 75% voordeliger zijn!

Hoe zit het met de kostenbegroting voor implantaten?

Bij het opstellen van een kostenbegroting voor implantaten zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Zo zijn de gemiddelde kosten voor meerdere tanden of kiezen anders dan voor slechts één implantaat. Daarnaast kun je de kosten voor een klikgebit vergelijken met die van implantaten om een goed beeld te krijgen van de totale kosten en de mogelijke eigen bijdrage die je moet leveren.

Wat zijn de voor en nadelen van implantaten?

Voordelen van implantaten:

  1. Duurzaamheid: Implantaten kunnen een langdurige oplossing bieden voor ontbrekende tanden en kunnen soms een leven lang meegaan.
  2. Esthetiek: Implantaten kunnen er natuurlijker uitzien en aanvoelen dan andere tandvervangende opties, zoals kunstgebitten.
  3. Stevigheid: Implantaten zorgen voor een stevige basis voor tandprothesen, waardoor het gemakkelijker wordt om te kauwen en te spreken.
  4. Behoud van botstructuur: Implantaten helpen bij het behouden van botstructuur en voorkomen het verzakken van de kaak.

Voordeel: ✅Verbeterde mondgezondheid

Implantaten helpen het kaakbot te behouden, wat kan krimpen wanneer tanden ontbreken. Dit draagt bij aan een betere algehele mondgezondheid.

Voordeel: ✅Duurzaamheid en levensduur

Implantaten zijn zeer duurzaam en kunnen bij goede zorg een leven lang meegaan. Dit maakt ze een kosteneffectieve oplossing op de lange termijn.

Voordeel: ✅Natuurlijke uitstraling en gevoel

Implantaten zien er niet alleen uit als natuurlijke tanden, maar voelen ook zo aan. Dit zorgt voor comfort en esthetiek.

Voordeel: ✅Verbeterd kauwvermogen

Met implantaten kunt u weer normaal kauwen, wat bijdraagt aan een betere spijsvertering en voedingsopname.

Voordeel: ✅Verhoogd zelfvertrouwen

Veel mensen ervaren een boost in hun zelfvertrouwen na het krijgen van implantaten, omdat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over ontbrekende tanden.

Nadelen van implantaten:

  1. Kosten: Implantaten kunnen duurder zijn dan andere tandvervangende opties, zoals bruggen of kunstgebitten.
  2. Chirurgie: Het plaatsen van implantaten is een chirurgische ingreep die enige hersteltijd en mogelijke risico’s met zich meebrengt.
  3. Tijd: Het proces van het plaatsen van implantaten kan enige tijd in beslag nemen, omdat dit meerdere afspraken bij de tandarts vereist.
  4. Risico op complicaties: Net als bij elke chirurgische ingreep bestaat er een risico op complicaties, zoals infectie of afstoting van het implantaat.
  5. Niet voor iedereen geschikt: Niet iedereen komt in aanmerking voor implantaten vanwege factoren zoals gebrek aan botdichtheid of algemene gezondheidsproblemen.

Mogelijk nadeel: 🛑Kosten

Een van de grootste nadelen van implantaten is de hoge kostprijs. De kosten kunnen variëren afhankelijk van het aantal benodigde implantaten en de complexiteit van de ingreep.

Mogelijk nadeel: 🛑Chirurgische risico’s

Zoals bij elke chirurgische ingreep, zijn er risico’s verbonden aan het plaatsen van implantaten, zoals infectie, zenuwbeschadiging en bloedingen.

Mogelijk nadeel: 🛑Tijdsinvestering

Het hele proces van het plaatsen van een implantaat, van consultatie tot volledige genezing, kan maanden duren. Dit vereist geduld en meerdere tandartsbezoeken.

Mogelijk nadeel: 🛑Kleine kans op complicaties

Er kunnen complicaties optreden, zoals implantaatfalen, waarbij het implantaat niet goed integreert met het bot. Dit kan leiden tot extra behandelingen of het verwijderen van het implantaat.

Door het plaatsen van een implantaat verbetert u de kwaliteit van uw leven.
Door het plaatsen van een implantaat verbetert u de kwaliteit van uw leven.

Klik hier voor alle kosten van Mondzorg Hongarije welke tot wel 75% voordeliger zijn!

Prijzen Implantaten Alpha Bio

Implantaten (inclusief plaatsen en techniekkosten) Bij ons Benelux
Alpha Bio implantaat € 499,- € 1250,-
Abutment Type 1 € 189,- € 350,-
Abutment Type 1 zirkonium € 485,- € 620,-
Abutment Type 2 procerra € 440,- € 570,-

Prijzen Implantaten Nobel Biocare Replace

Implantaten (inclusief plaatsen en techniekkosten) Bij ons Benelux
Nobel Biocare replace implantaat € 699,- € 1200,-
Abutment Type 1 € 299,- € 380,-
Abutment Type 1 zirkonium € 515,- € 570,-
Abutment Type 2 procerra € 429,- € 520,-

Prijzen Implantaten Nobel Biocare Active

Implantaten (inclusief plaatsen en techniekkosten) Bij ons Benelux
Nobel Biocare active implantaat € 790,- € 1600,-
Abutment Type 1 € 290,- € 380,-
Abutment Type 1 zirkonium € 495,- € 570,-
Abutment Type 2 procerra € 420,- € 520,-

 

Het proces van het plaatsen van een implantaat

De eerste consultatie

De eerste stap in het proces is een consultatie met uw tandarts of een implantaat-specialist. Tijdens deze afspraak zal de tandarts uw mondgezondheid evalueren, röntgenfoto’s maken en een behandelplan opstellen.

Chirurgische ingreep

De volgende stap is de chirurgische ingreep waarbij het implantaat in de kaak wordt geplaatst. Dit gebeurt meestal onder lokale verdoving. De tandarts snijdt het tandvlees open om het bot bloot te leggen, boort een gat in het bot en plaatst het implantaat.

Herstelperiode

Na de ingreep is er een herstelperiode waarin het bot rondom het implantaat groeit en het stevig verankert. Deze periode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

Hoe te bepalen of implantaten geschikt voor u zijn?

Medische geschiedenis

Uw medische geschiedenis speelt een cruciale rol bij het bepalen of implantaten geschikt voor u zijn. Ziekten zoals diabetes of osteoporose kunnen van invloed zijn op het succes van de implantaten.

Mondgezondheid

Een gezonde mond is essentieel voor succesvolle implantaten. Tandvleesproblemen of onvoldoende botmassa kunnen de implantatie bemoeilijken.

Levensstijl en gewoonten

Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen het genezingsproces verstoren en het succes van implantaten verminderen. Een gezonde levensstijl bevordert een betere uitkomst.

Wat is beter klikgebit of implantaten?

Het hangt af van verschillende factoren, zoals uw financiële situatie, gezondheidstoestand en persoonlijke voorkeuren. Een klikgebit is een prothese die op implantaten wordt vastgeklikt en kan verwijderbaar zijn, terwijl implantaten permanente tandvervangingen zijn die chirurgisch in het kaakbot worden geplaatst. Idealiter is de keuze voor een “All on 4” behandeling de beste keuze.

Over het algemeen bieden implantaten een stevigere en natuurlijkere uitstraling dan een klikgebit, maar het kan duurder zijn en een langere herstelperiode vereisen. Aan de andere kant kan een klikgebit een meer betaalbare optie zijn en kan het gemakkelijker te onderhouden zijn. Het is het beste om met uw tandarts of kaakchirurg te overleggen welke optie het meest geschikt is voor u, rekening houdend met uw specifieke behoeften en omstandigheden.

Wat kost een implantaat bij de tandarts?

De kosten voor een implantaat bij de tandarts kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie van de tandartspraktijk, de kwaliteit van het implantaat en of er nog andere behandelingen nodig zijn. Over het algemeen kunnen de kosten voor een enkel implantaat variëren van € 1000 tot € 3000. Het is echter belangrijk om met de tandarts te overleggen over de kosten en eventuele vergoedingen door de zorgverzekering. Wist u dat de prijzen bij Mondzorg Hongarije tot wel 75% lager liggen?

Hoelang duurt het voordat implantaten vast zitten?

Het duurt meestal ongeveer 3 tot 6 maanden voordat de implantaten volledig vastzitten in het kaakbot. Gedurende deze periode hecht het bot zich aan het implantaat en vormt er zich een stevige verbinding. Na deze genezingsperiode kunnen de implantaten belast worden en kan er een kroon, brug of prothese op geplaatst worden.

Nazorg en onderhoud van implantaten

Regelmatige tandartsbezoeken

Regelmatige controles bij de tandarts zijn essentieel om de gezondheid van uw implantaten te waarborgen. De tandarts kan vroegtijdige problemen opsporen en behandelen.

Dagelijkse mondhygiëne

Goede mondhygiëne is cruciaal voor het behoud van implantaten. Poets minstens twee keer per dag en gebruik flosdraad om plaque en bacteriën te verwijderen. Goed spoelen met zout water in de mond helpt ook enorm goed na het laten plaatsen van implantaten.

Alternatieven voor implantaten

Bruggen

Een brug kan een goede oplossing zijn voor mensen die een of meerdere tanden missen. Het is minder invasief dan een implantaat en kan sneller geplaatst worden.

Gebitsprothesen

Voor mensen die meerdere tanden missen, kunnen gebitsprothesen een praktische oplossing zijn. Ze zijn betaalbaarder dan implantaten en kunnen eenvoudig aangepast worden.

All on 4

Heeft u weinig of geen gezonde tanden en kiezen meer? En wilt u toch een stralend gebit? Dan is All on 4 de beste oplossing voor u. Bij All on 4 worden 4 implantaten in de onder- en/of bovenkaak vastgezet. Daarop komt een brug van kronen te rusten, dus echt een vaste gebitsprothese die niet uitneembaar is.

Conclusie

Tandheelkundige implantaten bieden een effectieve en langdurige oplossing voor ontbrekende tanden. Ze hebben tal van voordelen, zoals verbeterde mondgezondheid, duurzaamheid en een natuurlijke uitstraling. Echter, er zijn ook nadelen zoals hoge kosten en mogelijke chirurgische risico’s. Het is belangrijk om alle aspecten te overwegen en een goed geïnformeerde beslissing te nemen in samenspraak met uw tandarts.

Implantaat voor en na foto 1 Implantaat voor en na foto 2 Implantaat voor en na foto 3 Implantaat voor en na foto 4

Veelgestelde vragen (FAQs)

1. Hoe lang gaat een implantaat mee?
Bij goede mondhygiëne en regelmatige tandartsbezoeken kan een implantaat levenslang meegaan.

2. Is het plaatsen van een implantaat pijnlijk?
De procedure gebeurt onder verdoving, dus er is minimaal ongemak. Na de ingreep kunnen er wat pijn en zwelling zijn, maar dit is meestal beheersbaar met pijnstillers.

3. Kan iedereen een implantaat krijgen?
Niet iedereen is een geschikte kandidaat. Factoren zoals algemene gezondheid, mondgezondheid en botstructuur spelen een rol bij de geschiktheid.

4. Hoeveel kost een implantaat gemiddeld?
De kosten variëren, maar kunnen tussen de €1500 en €3000 per implantaat liggen, afhankelijk van de complexiteit en locatie.

5. Wat zijn de alternatieven als een implantaat niet geschikt is?
Bruggen en gebitsprothesen zijn goede alternatieven voor mensen die geen implantaten kunnen krijgen.

Overzicht tandarts en implantaten vergoedingen per zorgverzekeraar in 2024:

a.s.r.

Plan Vergoeding Premie (€)
Tand Extra 75%, max. € 500,- p.jr. 27,75
Tand Start 75%, max. € 250,- p.jr. 17,00
Tand Uitgebreid 75%, max. € 750,- p.jr. 35,50

Aevitae (EUCARE)

Plan Vergoeding Premie (€)
Tand Laef! 1 100%, max. € 250,- p.jr. 18,83
Tand Laef! 2 100%, max. € 500,- p.jr. 34,38
Tand Laef! 3 100%, max. € 750,- p.jr. 52,77
Tand Laef! Plus 75%, max. € 250,- p.jr. 16,00
ZorgKiezer Basic 75%, max. € 100,- p.jr. 11,47
ZorgKiezer BasicPlus 75%, max. € 250,- p.jr. 20,95

Anderzorg

Plan Vergoeding Premie (€)
Tand 75% € 250 75%, max. € 250,- p.jr. 12,60
Tand 75% € 500 75%, max. € 500,- p.jr. 30,15

CZ

Plan Vergoeding Premie (€)
Gezinnen 100%, max. € 250,- p.jr. 67,55
Jongeren 75%, max. € 450,- p.jr. 23,05
Tandarts 75%, max. € 450,- p.jr. 25,30
Uitgebreide Tandarts 75%, max. € 1.150,- p.jr. 45,35

CZdirect

Plan Vergoeding Premie (€)
Tand 250 75%, max. € 250,- p.jr. 12,50
Tand 500 75%, max. € 500,- p.jr. 30,00

De christelijke

Plan Vergoeding Premie (€)
Tand Large 75%, max. € 1.000,- p.jr. 44,50
Tand Medium 75%, max. € 500,- p.jr. 25,95
Tand Small 75%, max. € 250,- p.jr. 14,95

De Friesland

Plan Vergoeding Premie (€)
AV Tand Doorstap 80%, max. € 500,- p.jr. 26,75
AV Tand Extra 80%, max. € 500,- p.jr. 26,95
AV Tand Opstap 80%, max. € 250,- p.jr. 12,75
AV Tand Optimaal 80%, max. € 1.000,- p.jr. 41,95
AV Tand Standaard 80%, max. € 250,- p.jr. 14,95

DSW

Plan Vergoeding Premie (€)
AV Standaard vergoeding eigen bijdrage 26,25
AV Top vergoeding eigen bijdrage 46,00

FBTO

Plan Vergoeding Premie (€)
Module Tand 250 100%, max. € 250,- p.jr. 15,95
Module Tand 500 100%, max. € 500,- p.jr. 29,95
Module Tand 75% 250 75%, max. € 250,- p.jr. 12,95
Module Tand 750 100%, max. € 750,- p.jr. 48,50

HEMA

Plan Vergoeding Premie (€)
Tandarts 1 75%, max. € 250,- p.jr. 13,60
Tandarts 2 75%, max. € 500,- p.jr. 26,00
Tandarts 3 75%, max. € 750,- p.jr. 42,00

Ik kies zelf van a.s.r.

Plan Vergoeding Premie (€)
TandBeter 100%, max. € 250,- p.jr. 16,75
TandGoed 75%, max. € 250,- p.jr. 12,75

Interpolis

Plan Vergoeding Premie (€)
GebitActief (1.000 euro) 75%, max. € 1.000,- p.jr. 46,18
GebitActief (250 euro) 75%, max. € 250,- p.jr. 13,53
GebitActief (500 euro) 75%, max. € 500,- p.jr. 24,41

inTwente

Plan Vergoeding Premie (€)
AV Standaard vergoeding eigen bijdrage 26,25
AV Top vergoeding eigen bijdrage 46,00

Menzis

Plan Vergoeding Premie (€)
Extra Aanvullend 75%, max. € 500,- p.jr. 28,90
TandVerzorgd 250 75%, max. € 250,- p.jr. 14,05
TandVerzorgd 500 75%, max. € 500,- p.jr. 21,65
TandVerzorgd 750 75%, max. € 750,- p.jr. (er geldt een wachttijd van 1 jaar) 35,75

Nationale-Nederlanden

Plan Vergoeding Premie (€)
Jij&Compact 75%, max. € 150,- p.jr. 15,50
Jij&Gemak 75%, max. € 250,- p.jr. 32,50
Jij&Vitaal 100%, max. € 350,- p.jr. 41,50
TandenGaaf 100% tot € 1000 100%, max. € 1.000,- p.jr. 61,25
TandenGaaf 100% tot € 1500 100%, max. € 1.500,- p.jr. 86,35
TandenGaaf 100% tot € 250 100%, max. € 250,- p.jr. 19,25
TandenGaaf 100% tot € 500 100%, max. € 500,- p.jr. 36,75
Zorg Tand 80%, max. € 250,- p.jr. 11,95
Zorg Zeker&Tand 80%, max. € 200,- p.jr. 17,40

OHRA

Plan Vergoeding Premie (€)
TandenGaaf 250 100%, max. € 250,- p.jr. 19,45
TandenGaaf 500 100%, max. € 500,- p.jr. 36,95

ONVZ

Plan Vergoeding Premie (€)
Bewuste Keuze tand 75%, max. € 250,- p.jr. 13,44
Tandfit A 100%, max. € 200,- p.jr. 14,95
Tandfit B 100%, max. € 500,- p.jr. 35,75
Tandfit C 100%, max. € 1.250,- p.jr. 49,46

Salland

Plan Vergoeding Premie (€)
TandExtra 75%, max. € 250,- p.jr. (vergoeding eigen bijdrage: 75%, max. € 250,- p.jr.) 15,50
TandPlus 75%, max. € 500,- p.jr. (vergoeding eigen bijdrage: 75%, max. € 275,- p.jr.) 25,50
TandTop 75%, max. € 1.000,- p.jr. (vergoeding eigen bijdrage: 75%, max. € 275,- p.jr.) 49,95

Stad Holland

Plan Vergoeding Premie (€)
Extra Uitgebreide AV 100%, max. € 450,- p.jr. 67,75
Standaard AV 75%, max. € 250,- p.jr. 26,25
Uitgebreide AV 100%, max. € 350,- p.jr. 48,75

UnitedConsumers

Plan Vergoeding Premie (€)
TandZeker 250 80%, max. € 250,- p.jr. (niet-tandeloze kaak); 100% (vergoeding eigen bijdrage) 19,19
TandZeker 500 80%, max. € 500,- p.jr. (niet-tandeloze kaak) (wachttijd van 1 jr.); 100% (vergoeding eigen bijdrage) 33,73
UC ZorgCombi 75%, max. € 250,- p.jr. (niet-tandeloze kaak) 21,50
ZorgZeker 2 (incl. Tand Ongevallen) 100% (ivm implantaatgedragen gebitsprothese) 31,88
ZorgZeker 3 (incl. Tand Ongevallen) 100% (ivm implantaatgedragen gebitsprothese) 54,75

Univé

Plan Vergoeding Premie (€)
Aanvullend Best 100% (ivm implantaatgedragen gebitsprothese) 41,00
Aanvullend Beter 100% (ivm implantaatgedragen gebitsprothese) 28,00
Tand Best Pakket 80%, max. € 1.000,- p.jr. (niet-tandeloze kaak) (wachttijd van 1 jr.); 100% (vergoeding eigen bijdrage) 54,00
Tand Beter Pakket 80%, max. € 500,- p.jr. (niet-tandeloze kaak); 100% (vergoeding eigen bijdrage) 35,95
Tand Goed Pakket 80%, max. € 250,- p.jr. (niet-tandeloze kaak); 100% (vergoeding eigen bijdrage) 15,95
Zorg Budget Plus pakket 75%, max. € 250,- p.jr. (niet-tandeloze kaak) 15,00

VGZ

Plan Vergoeding Premie (€)
VGZ Aanvullend Best 100% (ivm implantaatgedragen gebitsprothese) 43,60
VGZ Aanvullend Beter 100% (ivm implantaatgedragen gebitsprothese) 25,95
VGZ Tand Best 80%, max. € 1.000,- p.jr. (niet-tandeloze kaak) (wachttijd van 1 jr.); 100% (vergoeding eigen bijdrage) 56,00
VGZ Tand Beter 80%, max. € 500,- p.jr. (niet-tandeloze kaak); 100% (vergoeding eigen bijdrage) 28,25
VGZ Tand Goed 80%, max. € 250,- p.jr. (niet-tandeloze kaak); 100% (vergoeding eigen bijdrage) 15,75

VGZbewuzt

Plan Vergoeding Premie (€)
bewuzt gezond 75%, max. € 250,- p.jr. (niet-tandeloze kaak) 18,25

VinkVink van Menzis

Plan Vergoeding Premie (€)
Tand 75%, max. € 250,- p.jr. 12,20

VvAA

Plan Vergoeding Premie (€)
tandplus A 100%, max. € 200,- p.jr. 14,95
tandplus B 100%, max. € 500,- p.jr. 35,75
tandplus C 100%, max. € 1.250,- p.jr. 49,46

ZEKUR

Plan Vergoeding Premie (€)
Aanvullend ZEKUR Tand 75%, max. € 250,- p.jr. (niet-tandeloze kaak); 100% (vergoeding eigen bijdrage) 15,95
Extra ZEKUR Zorg (inclusief tandarts) 75%, max. € 500,- p.jr. (niet-tandeloze kaak); 100% (vergoeding eigen bijdrage) 37,95

ZieZo

Plan Vergoeding Premie (€)
ZieZo Tand 1 75%, max. € 250,- p.jr. 11,25
ZieZo Tand 2 75%, max. € 500,- p.jr. 22,25

Zilveren Kruis

Plan Vergoeding Premie (€)
Aanvullend Tand 1 ster 75%, max. € 250,- p.jr. 12,75
Aanvullend Tand 2 sterren 75%, max. € 500,- p.jr. 21,50
Aanvullend Tand 3 sterren 75%, max. € 1.000,- p.jr. 40,50
Aanvullend Tand 4 sterren 100%, max. € 1.250,- p.jr. 59,25
Aanvullend Tand Basis 100%, max. € 75,- p.jr. (J090 en J091) 8,95

Zorg en Zekerheid

Plan Vergoeding Premie (€)
AV Plus 100%, tandarts: max. € 750,- p.jr.; kaakchirurg: max. € 500,- p.jr. 55,95

Bronnen die dit artikel mogelijk hebben gemaakt×