oktober 1, 2018 in Nieuws

Hongarije: het walhalla voor uw tanden

Hongarije: het walhalla voor uw tanden

Je hoort het steeds vaker: mensen die een vakantie in Hongarije combineren met een gebitsrenovatie of het plaatsen van implantaten. Vreemd is dat niet, want de mondzorg is er goedkoper, empathischer en (volgens kenners) beter. De Belgische kwaliteitskrant De Morgen schreef er een artikel over waaraan ook Mondzorg Hongarije heeft meegewerkt. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste punten.

Geschiedenis van het Hongaarse tandtoerisme

Hongarije en dan met name hoofdstad Boedapest staan al decennialang bekend om hun uitstekende tandzorg. Het was in het verleden voor veel Oost-Duitsers en Oostenrijkers aanleiding om de grens over te steken en rond de millenniumwisseling ontdekten ook de Britten de Hongaarse tandklinieken. Het zorgde ervoor dat de nieuwe klinieken als paddenstoelen uit de grond schoten.

Inmiddels zijn ook Nederlanders en Belgen bekend met het tandwalhalla en verkiezen zij de Hongaarse mondzorg steeds vaker boven die in eigen land. Met name Móricz Dental, een hoog aangeschreven kliniek in Boedapest, is populair bij tandtoeristen. Mondzorg Hongarije vervult de rol van intermediair en regelt desgewenst alles inclusief de reis, verblijf en hulp bij eventuele vragen.

Goede ervaringen met Hongaarse mondzorg

De ervaringen van Nederlandse en Belgische tandtoeristen met Móricz Dental zijn opvallend positief. Volgens manager Attila Kluka komt dat door het unieke concept van de kliniek. Alles is erop gericht om mensen met angst voor de tandarts direct op hun gemak te stellen. Een comfortabele ergonomische stoel met televisie om films te kijken is hier een goed voorbeeld van.

Ook het personeel bij de kliniek is getraind om patiënten gerust te stellen en hanteren een fluweelzachte aanpak. Het hoogst opgeleid zijn logischerwijs de tandartsen: deze behoren volgens een rapport van OESO tot de beste in de wereld. In combinatie met de aanwezigheid van uitstekende tandlaboratoria, leidt dit tot nauwelijks wachttijd voor zelfs de meest complexe tandbehandelingen.

Goedkope vakantie inclusief gebitsrenovatie

Niet alleen in kwalitatief opzicht is de patiënt beter af in Hongarije. Ook de kosten zijn een stuk lager dan in landen als Nederland en België. Jan Willem van der Zouw kan erover meepraten, hij sloeg steil achterover toen hij de prijzen voor binnen- en buitenlandse gebitsrenovaties met elkaar vergeleek. Zijn goede ervaringen met Móricz Dental waren voor hem aanleiding om Mondzorg Hongarije te starten.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot veel meer dan een intermediair tussen tandkliniek en patiënt alleen. Ook het regelen van reis en verblijf wordt patiënten compleet uit handen genomen. Doordat de behandelingen in Hongarije zoveel goedkoper zijn, besluiten veel mensen er een citytrip of vakantie aan vast te plakken. Zelfs dan zijn ze nog veel goedkoper uit dan voor een behandeling in eigen land!

Mondzorg Hongarije - intake×