juni 1, 2018 in Nieuws

Angst voor de tandarts?

Angst voor de tandarts
Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts?

Angst voor de tandarts

Vele mensen hebben er jaarlijks mee te maken: een verstikkende angst voor een tandartsbezoek. En dat is zonde, want sommigen laten zich hierdoor weerhouden om naar de tandarts te gaan. Niet verstandig natuurlijk. Gelukkig is er een goed alternatief, want er zijn tandartsen die speciaal zijn opgeleid om mensen met angst optimaal te begeleiden. Gabriella Kalmar is een goed voorbeeld van zo’n tandarts. Zij is gespecialiseerd in angstige patiënten en biedt ook behandelingen onder volledig narcose aan. Ze werkt voor Moricz Dental in Boedapest, de kliniek waar Mondzorg Hongarije nauw mee samenwerkt en die onlangs nog werd uitgeroepen tot de beste tandartspraktijk van Hongarije.

Speciale behandeling bij angst voor de tandarts

Heeft u ook last van angst voor de tandarts? Dan bent u zeker niet alleen. Bijna de helft van de Nederlanders ziet op tegen een tandartsbezoek en 1 op de 10 landgenoten weigert zelfs pertinent te gaan. De oorzaak is vaak een traumatische ervaring uit het verleden, waardoor het bezoek geassocieerd wordt met pijn, schaamte of een gebrek aan controle. Een speciaal opgeleide tandarts zoals Gabriella Kalmar is hiervan op de hoogte en weet hoe ze deze problemen moet oplossen. Een cruciale rol in dit proces speelt communicatie. Zij maakt eerst rustig kennis met de patiënt en neemt uitgebreid de tijd om de angst te bespreken. Zaken die de patiënt niet prettig vindt, legt ze duidelijk uit en maakt ze een stuk minder onaangenaam. Ook signalen tijdens de behandeling worden direct door haar opgepikt. Wilt u nauwgezet op de hoogte blijven van elke stap? Dan informeert ze u met eindeloos geduld. Als u juist liever niet wilt weten wat er aan de hand is, houdt ze hier rekening mee in de communicatie met haar assistenten. Altijd streeft zij naar zo min mogelijk pijn en beweging.

Onder volledige narcose bij de tandarts

Wie echt niet over zijn angst voor de tandarts heen kan stappen, heeft nog een mogelijkheid: de behandeling ondergaan onder volledige narcose. Moricz Dental is gespecialiseerd in het uitvoeren van zulke behandelingen en geniet internationale bekendheid vanwege de hoge kwaliteit van de tandheelkundige zorg. Aan een behandeling onder narcose gaat een zorgvuldig traject vooraf. Eerst krijgt u een intake in de kliniek, om hierna medisch onderzocht te worden. Als u voldoet aan alle voorwaarden, kan de afspraak worden ingepland. Moricz Dental staat bekend om heldere communicatie, waardoor alle details rondom de behandeling u ruim vooraf duidelijk zijn. Laat u daarom niet weerhouden door angst voor de tandarts. Mondzorg Hongarije brengt u graag in contact met de beste specialisten op het gebied van angstbestrijding en narcose. Via ons profiteert u bovendien van de beste kwaliteit, snelle service en voordelige prijzen. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

 ×